/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ O femeie trăiește de zece ani într-un cort pe care-l instalează pe străzile din capitală

missing
19 septembrie 2018, ora 19:47

Aliona are 52 de ani. Spune că a avut o viața dură, cu multe eșecuri, iar într-un final a ajuns pe drumuri. Ultimii 10 ani și i-a petrecut în acest cort, deseori mutându-și locația. Astăzi, am găsit-o pe strada Moara Roșie, în preajma unei biserici. Citea. De altfel, în cortul ei găsești o mulțime de cărți (imagini cu carti, 05_0022_1999-01-01_002546 00:00-00:04, fara sunet). Ne-a povestit că în tinerețe a vrut să se facă profesoară, a studiat chiar la Universitate, dar nu a mai ajuns să o absolvească. Pentru că nu lucrează, Aliona trăiește din mila oamenilor, care îi aduc de mâncare și o întreabă de sănătate.

Mulțumesc oamenilor care trăiesc prin apropiere care îmi aduc apă.” 01:30-01:36 „Îmi aduc șervețele, ceea ce le trebuie oamenilor săpun, praf.”
“Rog vecinii, ei îmi cumpără și eu stau aici.

Și oamenii care lucrează la biserică îi întind o mână de ajutor. Aceștia îi oferă haine groase pentru a nu îngheța de frig iarna, iar în fiecare sâmbătă și duminică îi aduc mâncare. Femeia spune că vrea foarte mult să ajungă la biserică, de care s-a atașat, în mod special, anul trecut, când a fost botezată. Însă, se teme să-și lase casa fără supraveghere, din cauza hoților. Așa că îi roagă pe cei de la biserică să îi păzească locuința.

Noi nu putem pentru că eu am serviciul meu și ceilalți la fel. Cineva de prin mahală doar.

Anterior, un american, impresionat de soarta femeii, i-au oferit o sumă de bani, de care însă n-a mai apucat să se bucure, pentru că i-au furat-o hoții.

-S-au apropiat de mine și mă întreabă:
-Așa trăiți?”
-Și eu le spun că da. După care ei mi-ai dat 40 de euro.”
„-I-am pus aici, mai apoi nu i-am mai găsit.

Femeia a încercat să înnopteze la centrul pentru persoanele fără adăpost, dar nu i-au plăcut condițiile. Acum, Aliona spune că și-a acceptat soarta și nu dorește, nici în ruptul capului, să-și schimbe locuința.

Reporter: Daniela Cuțu
Imagini: Vlad Coroban

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram