/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Pot jurnaliștii să accepte cadouri sau alte favoruri? Ce spune codul deontologic

missing
19 septembrie 2018, ora 17:15

„Principiul integrității se regăsește în Codul deontologic al jurnalistului din Republica Moldova, dar și în alte manuale, documente din domeniul jurnalismului. Libertatea presei rezidă din integritatea jurnalistului. Nu putem vorbi despre imparțialitate dacă un jurnalist acceptă cadouri, favoruri de la sursele sale. El nu poate fi echidistant, dar nici credibil” afirmă Lilia Zaharia, jurnalistă la portalul Moldova Curată.

Imaginea și credibilitatea jurnalistului nu pot fi afectate de acceptarea unor înțelegeri financiare sau de altă natură. Jurnalistul nu acceptă cadouri în bani, în natură sau orice alte avantaje care îi sunt oferite pentru influenţarea actului jurnalistic. Se permite acceptarea de materiale promoţionale cu valoare simbolică pentru informare, uz redacțional sau personal.

Jurnalistul servește doar interesul public. El va verifica informația, va păstra echidistanța și va trata critic toate sursele. Un jurnalist integru nu lucrează pentru politicieni și nu acceptă cadouri.

Cereți-le jurnaliștilor știri formulate corect!

Semnalați Consiliului de Presă informațiile necalitative din mass-media!

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram