/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Legile privind amnistia fiscală și de capital, aprobate recent, au fost discutate de misiunea FMI în Moldova

missing
20 septembrie 2018, ora 20:30

“În cadrul vizitei, am discutat cu autoritățile executarea bugetului pentru anul 2018, planurile legate de bugetul pentru anul 2019 și implementarea reformelor în sectorul financiar. De asemenea, am discutat și pachetul legislativ ce prevede un șir de inițiative fiscale, amnistia de capital și amnistia fiscală, aprobate recent, inclusiv necesitatea unor măsuri pentru consolidarea guvernanței, îmbunătățirea disciplinei fiscale, asigurarea în continuare a stabilității finanțelor publice și reducerea caracterului regresiv al sistemului fiscal”, a declarat Ruben Atoyan, cel care a condus FMI.

De asemenea, el a spus că misiunea a convenit cu autoritățile să mențină un dialog activ în perioada ce urmează, în contextul implementării Programului susținut de FMI prin mecanismele de finanțare ECF (Mecanismul extins de creditare) și EFF (Mecanismul de finanţare extinsă).

Precizăm că o misiune a Fondului Monetar Internațional (FMI) condusă de dl Ruben Atoyan s-a aflat la Chișinău în perioada 13-20 septembrie 2018.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram