La judecătoria Chișinău a avut loc o nouă ședință de judecată în dosarul lui Andrei Braguța. În carul acestuia procurorul și-a susținut pledoaria finală și a cerut instanței ca învinuiții să fie pedepsiți după cum urmează colegii de celula:

– Dumitru Tabureanu: 13 ani de pușcărie.
– Adrian Gogu: 12 ani de pușcărie.
– Boris Bologan: 11 ani de pușcărie
– Stanislav Mircea: 9 ani de pușcărie

Angajații izolatorului:
– Igor Orbu: 9 ani de pușcărie
– Aurel Șapteboi: 8 ani și o lună
– Aurel Isachi: 9 ani

Andrei Braguța a fost reținut acum un an, de către Poliția de Patrulare, pentru că ar fi condus mașina haotic. Deși părinții tânărului spun că au informat oamenii legii că acesta se afla la evidența psihiatrului, procurorul a cerut arestarea lui. Demersul a fost acceptat de judecătorul Iurie Obadă. Peste 10 zile de la reținere, Braguța a murit în penitenciar, în urma unei bronhopneumonii bilaterale, purulentă. În detenție, acesta a fost bătut crunt de către colegii de celulă, cu acordul tacit al polițiștilor de gardă. Ulterior, procurorul a fost eliberat din funcție de către Colegiul de Disciplină, iar CSM l-a dat afară din funcție pe judecător. Ambii au atacat deciziile la Curtea Supremă. Și agresorii victimei au fost reținuți, de rând cu alți 13 polițiști de la Izolatorul de Detenție Provizorie.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!