/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

În Găgăuzia are loc Festivalul costumului național

missing
23 septembrie 2018, ora 18:23

În cadrul Festivalului au fost expuse peste 120 de costume naționale ale diferitor etnii cum ar fi găgăuzi, bulgari. De asemenea, au fost prezentate ținute moderne autohtone. Cel mai vechi port vestimentar prezentat a fost confecționat acum circa 100 de ani.

De asemenea, vizitatorii au putut participa la diferite master-class-uri de prelucrare și vopsire a lânii, broderie sau croșetat. La eveniment a fost organizat și un iarmaroc. Festivalul se va încheia cu un concert.

„Mă bucur că găgăuzii, la fel ca și moldovenii, își păstrează tradițiile și depun eforturi pentru a le transmite generațiilor următoare. Susțin și încurajez organizarea unor astfel de evenimente socio-culturale ce au drept scop promovarea obiceiurilor, valorilor și tradițiilor noastre naționale”, a scris președintele pe o rețea de socializare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram