/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Mai multe persoane cu saci și cagule pe cap au protestat în fața SIS, cerând demisia șefului instituției

missing
25 septembrie 2018, ora 18:36

Cetățenii dați au fost practic nici expulzați, nici extrădați, practic au fost răpiți de facto. Oamenii care sunt luați în vizor care au probabilitatea sau au riscul dea fi la fel expulzați deci cumva pe ei să-i putem proteja. Cel puțin pe ceilalți care într-adevăr au fost niște dascăli care au avut un aport extraordinar în educarea copiilor noștri.

Am venit aici să cerem demisia in corpore a conducerii SIS-ului. Pentru că ceea ce s-a întâmplat este absolut inadmisibil. Am ajuns să fim un stat în care suntem gata să vindem oameni pentru ca să ne reparăm președinția.

Suntem aici pentru a spune că această instituție este o instituție capturată de către oligarhi. Suntem aici pentru a le arăta oamenilor cum arată fața unui cetățean care a distrus șapte familii, care a trimis lui Erdogan șapte oameni nevinovați”, Maia Sandu, Președinte PAS

Ulterior, manifestanții au reușit, simbolic, să-l pună pe șeful SIS, Vasile Botnari, după gratii.

Iată acest individ a ajuns să fie un traficant de oameni.

Am încercat să obținem o reacție din partea SIS, însă nimeni nu ne-a deschis ușa la sala de audiență.

Nici responsabilii de comunicare cu presa nu au răspuns la telefon. De altfel, în această după amiază, SIS ne-a expediat răspuns la o solicitare expediată în urmă cu 2 săptămâni prin care am cerut informații despre cine a comandat, cine a achitat și cât a costat cursa aeriană prin care au fost expulzați cei șapte angajați ai liceului Orizont.

Instituția ne-a comunicat doar că a oferit tot suportul necesar Biroului de Migrație și Azil, refuzând să răspundă la întrebările adresate. O solicitare similară am adresat și companiei Air Moldova, însă, deocamdată, nu am primit vreun răspuns.

Expulzarea celor 7 angajați ai liceelor în Turcia a avut loc pe 6 septembrie curent. Persoanele au fost declarate periculoase pentru securitatea națională a Republicii Moldova, iar SIS le-a expulzat din țară. Acum acestea sunt deținute în diferite închisori din Turcia.

Între timp avocatul liceului Orizont a atacat expulzarea profesorilor la CEDO. Guvernul Republicii Moldova trebuie să dea explicații până pe 6 octombrie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram