/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/GRAFIC/ Expert: Prețul ridicat la petrolul Brent ar putea duce la scumpirea carburanților în Moldova

26 septembrie 2018, ora 16:45

Potrivit lui în septembrie vom avea și o ușoară depreciere a leului moldovenesc față de USD, de la 16,6 Lei/USD luna august la 16,8 Lei/USD în septembrie. Cumulativ aceste două procese vor duce la scumpirea Petrolului recalculat în lei moldovenești cu minimul 10%.

„Această scumpire va exercita presiune asupra prețului la benzină, care va avea tendința de scumpire cu 3-4% sau 50-70 bani litru”, spune Ioniță.

El mai spune că dacă tendința de scumpire a petrolului se va menține, concomitent cu o ușoară depreciere a leului moldovenesc față de USD, atunci există riscul să avem și o majorare de preț la gazele naturale importate, ceea ce va duce la o posibilă majorare a tarifelor pentru consumatorii finali.

Sursa: viitorul.org

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram