Aeroportul Chişinău are acum o sculptură proprie. Ea prezintă imaginea unui pilot, urmat de două însoţitoare de bord. Sculptura îşi propune să fie un simbol al aeroportului şi să reprezinte bunăstare, siguranţă şi desigur un zbor liniştit, se spune într-un comunicat al companiei.

Lucrarea a fost realizată de vestitul sculptor, Veaceslav Jiglițchi, cetățean de onoare al Capitalei, distincţie oferită acestuia pentru aportul în cultura şi arta sculpurii din Chişinău. Veaceslav Jigliţchi are deje peste 50 de sculpturi create, iar pentru meritele sale a primit numeroase premii atît în ţară, cît şi peste hotare.

„Încă din cele mai îndepărtate timpuri sculptura a fost considerată un mijloc de exprimare artistică, simbolistica acesteia fiind una foarte puternică. Am fost onorat să lucrez la acest proiect şi din primele clipe am privit foarte pozitiv idea companiei Avia Invest. Este o lucrare foarte complexă, la care am muncit minuţios şi am depus mult suflet.” a menţionat autorul sculpturii, Veaceslav Jigliţchi.

Sculptura “Echipajul” reprezintă în sine idea că anume aceste personaje, pilotul şi stewardesele sunt cele mai importante în asigurarea confortului şi siguranţei pasagerilor în timpul călătoriei. Fiind la cârma avionului, pilotul întruchipează imaginea încrederii, profesionalismului şi siguranţei unui zbor. Strângerea mâinii comandatului navei are şi o conotaţie simbolistică, acest gest fiind de bun augur. Stewardesele, la rândul lor, sunt cele care au grija de atmosfera caldă şi de confortul călătorilor.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!