/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/FOTO/ Dimineață în capitală au răsunat sirenele de înștiințare centralizată. Explicația salvatorilor

missing
28 septembrie 2018, ora 13:11

Potrivit scenariului un seism produs în apropiere de munții Vrancea a afectat infrastructura sectorului, iar în mai multe instituții au fost înregistrate consecințe ale situațiilor excepționale. În mai multe instituții publice au fost testate capacitățile formațiunilor protecției civile la capitolul desfășurarea acțiunilor de reacționare și intervenție în situații de risc, lichidarea incendiilor în clădiri, acordarea primului ajutor calificat, dar și evacuarea și salvarea persoanelor.

Scopul exercițiului este de a verifica capacitățile și gradul de pregătire a organelor de conducerea a instituțiilor și agenților economici de pe sector, dar și evaluarea capacităților de intervenție a formațiunilor protecției civile a acestor obiective.

Potrivit IGSU astfel de aplicații se desfășoară o dată la cinci ani, iar angajații Inspectoratului evaluează starea de pregătirea și reacționarea a acestora în situații excepționale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram