/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Manifestația privind celebrarea 610-a de la înființarea orașului Bender - motiv de îngrijorare pentru autoritățile de la Chișinău

missing
28 septembrie 2018, ora 17:53

Conducătorului delegației transnistrene Oleg Beleakov. Acesta a informat componentele Comisiei despre manifestațiile prilejuite de aniversarea a 610-a de la înființarea orașului Bender și intenția administrației locale de a instala pe râul Nistru un pod plutitor și de a organiza focuri de artificii cu suportul militarilor dislocați în satul Parcani.

În replică, delegația Republicii Moldova și-a arătat îngrijorarea față de aceste acțiuni ale Tiraspolului, susținute tacit de componenta Federației Ruse. Delegația moldovenească nu este împotriva activităților social-culturale organizate pentru populația localității, dar a opinat că participarea structurilor militare menționate la orice manifestație în orașul Bender, declarat raion cu regim sporit de securitate, este inadmisibilă.

Menționăm că, în cadrul aceleiași ședințe s-a aprobat numirea a 10 observatori militari, desemnați din partea Ucrainei, țară care are statut de mediator în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram