Manifestația privind celebrarea 610-a de la înființarea orașului Bender este motiv de îngrijorare pentru autoritățile de la Chișinău. Subiectul a fost discutat în cadrul ședinței Comisiei Unificate de Control (CUC)din 27 septembrie curent, care a avut loc la Bender.

Conducătorului delegației transnistrene Oleg Beleakov. Acesta a informat componentele Comisiei despre manifestațiile prilejuite de aniversarea a 610-a de la înființarea orașului Bender și intenția administrației locale de a instala pe râul Nistru un pod plutitor și de a organiza focuri de artificii cu suportul militarilor dislocați în satul Parcani.

În replică, delegația Republicii Moldova și-a arătat îngrijorarea față de aceste acțiuni ale Tiraspolului, susținute tacit de componenta Federației Ruse. Delegația moldovenească nu este împotriva activităților social-culturale organizate pentru populația localității, dar a opinat că participarea structurilor militare menționate la orice manifestație în orașul Bender, declarat raion cu regim sporit de securitate, este inadmisibilă.

Menționăm că, în cadrul aceleiași ședințe s-a aprobat numirea a 10 observatori militari, desemnați din partea Ucrainei, țară care are statut de mediator în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!