/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

„Nu transformați cortegiile oficiale în cortegii funerare!” Petiție și flasmob în fața Parlamentului

missing
28 septembrie 2018, ora 11:43

Pe rețele de socializare tot mai mulți oameni au relatat că au suferit din cauza faptului că cortegiile demnitarilor de rang înalt depășesc limita de viteză, ies neregulamentar de pe banda de circulație. Astfel, semnatarii cer ca Legislativul să vină cu un mesaj clar despre faptul că viața fiecărui om, inclusiv care circulă pe drumurile din Republica Moldova, este importantă. „Demnitarii, care sunt însoțiți de cortegii oficiale, trebuie să își asume răspunderea personală pentru situațiile care generează abuzuri din partea Serviciului Pază și Protecție de Stat” se mai spune în textul petiției.

Petiția este adresată Președintelui Igor Dodon, Președintelui Parlamentului Andrian Candu, Premierului Pavel Filip și directorului interimar als SPPS Anatolie Golea. Autorii acesteia informează că mesajul petiției va fi transmis de Coaliția pentru promovarea legii și activităților de voluntariat la deschiderea Săptămânii Naționale a Voluntariatului (SNV) 2018 cu acțiunea „ZEBRA 5: Nu transformați cortegiile oficiale în cortegii funerare!”. Activitatea, cu tematica respectării legislației rutiere, va avea loc la Chișinău, luni, 1 octombrie, cu începere de la ora 13:00 până la ora 14:00.

Parlamentul (Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 105) va fi prima locație în care persoanele prezente la flashmob se vor opri și vor vorbi pentru mass-media despre scopul evenimentului și vor transmite petiția. Solicitări similare vor fi transmise la Reședința de Stat a Președintelui R. Moldova (str. N. Iorga nr. 23) și la Guvern (Piaţa Marii Adunări Naţionale).

Petiția online poate fi semnată AICI.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram