Biserica din curtea grădiniței numărul 150, din capitală, va fi demolată. Despre aceasta a anunțat astăzi primarul general interimar, Ruslan Codreanu, care a dispus ca lucrările de construcție să fie întrerupte, iar clădirea să fie dată jos. Când mai exact se va întâmpla acest lucru încă nu se știe, cert este că astăzi muncitorii continuau să lucreze la fața locului.

A fost semnată dispoziția de sistare a lucrărilor cu demolare, la grădinița 150, biserica de pe teritoriul grădiniței. Nu este autorizată construcția. Dispoziția este semnată. Domnul pretor Balaur trebuie să iasă de azi în teritoriu și să aducă la cunoștință”, Ruslan Codreanu, primar general interimar.

Deși anunțul a fost făcut de dimineață, lucrările de construcție nu s-au stopat. În această după-amiază, pe șantierul de lângă grădiniță, au fost observați mai mulți muncitori care continuau înălțarea bisericii.

Directoarea grădiniței nu a fost de găsit pentru comentarii. Am solicitat și mitropoliei Moldovei să vină cu o reacție. Secretarul Mitropoliei, Vadim Cheibaș, deși ne-a asigurat că va reveni, nu ne-am mai oferit nici până acum un răspuns. Scandalul legat de construcția din curtea grădiniței 150 s-a iscat după ce mai mulți părinți au scris despre acest caz pe o rețea socială. Inițial, directoarea instituției spunea că, de fapt, acolo se ridică un centru moral-spiritual și nu o biserică, iar construcția ar fi ridicată datorită contribuțiilor din partea părinților. Totuși, un grup de persoane, membri ai grupului online Părinți Solidari, au mers într-o duminică pentru a se convinge că acolo au loc lecții pentru copii, însă au surprins momentul când enoriașii părăseau biserica, după o slujbă.

Numai copii aici vedem. Copii de vârsta a treia și a doua. Buna ziua! Dvs aveți vreun contract de locațiune cu …. Cu Dumnezeu avem contract. Ați luat teritoriul unei grădinițe și nu sunteți legal. Cum nu suntem legal? Dar dvs aveți vreun contract cu Dumnezeu că sunteți pe pământul acesta?” Facebook/Părinți Solidari

În capitală sunt cel puțin 10 biserici ridicate pe teritoriile grădinițelor și ale școlilor. Ministerul Educației a declarat, într-un reportaj la TV8, că va solicita repetat ca acestea să fie închise.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!