Cel puţin 1.234 de persoane au murit, alte câteva sunt în continuare dispărute, iar peste 60.000 de oameni au rămas fără locuinţe în urma cutremurului de 7,5 grade urmat de tsunami care au afectat insula indoneziană Sulawesi, infomeaza mediafax.ro.

Oficialii indonezieni avertizează că numărul persoanelor decedate ar putea să crească semnificativ, vicepreşedintele Jusuf Kalla afirmând că ar putea fi „mii” de morţi.

Indonezia a solicitat, luni, ajutor umanitar internațional în contextul eforturilor tot mai disperate de căutare și salvare a victimelor seismului și tsunamiului.

Aproximativ 191.000 de persoane au nevoie de asistenţă umanitară urgentă în Indonezia în urma cutremurului urmat de tsunami, a anunţat Biroul ONU pentru coordonarea Afacerilor Umanitare.

Printre persoanele care au nevoie urgentă de asistenţă umanitară în provincia indoneziană Celebes sunt circa 46.000 de copii şi 14.000 de vârstnici.

Foto: mediafax.ro

Foto: cugetliber.ro

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!