Reporterilor TV8 și Jurnal TV nu li s-a permis să intre la ședința PDM, deși alți jurnaliști au avut acces liber, motivul fiind politica editorială a posturilor.

În timp ce reporterului TV8 deja a patra oară nu i s-a permis să intre, astăzi, 2 octombrie, nici reporterului de la postul Jurnal TV nu i s-a permis să intre la breafing. Motivul pentru care s-a refuzat accesul jurnaliștilor este politica editorială a posturilor.

Amintim că, experții spun că, astfel, formațiunea încalcă legislația din domeniul mass-media.

„A fost o îngrădire a dreptului de acces la informație a instituției mass-media. Or, mass-media conform legislației actuale și în particular a legii cu privire la libertatea de exprimare prevede că mass-media are sarcina de a informa publicul asupra problemelor de interes public. Or, statul garantează libertatea de exprimare a mass-mediei. Totuși mass-media este câinele de pază a democrației și această sarcină nu poate fi exercitată eficient fără un anumit grad de flexibilitate acordată libertății de exprimare a mass mediei”, Tatiana Puiu, jurist, coordonatoare de proiecte „Freedom House” în Molodova

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!