Ședință eșuată la Consiliul municipal. După ce ieri consilierii au muncit din greu, astăzi aceștia urmau să se întrunească din nou. Însă la ora anunțată pe site-ul primăriei capitalei s-au prezentat doar socialiștii care au profitat de ocazie și au menționat că sunt singurii care mai lucrează pentru chișinăuieni. Liberalii îi contrazic și spun că au venit la ședință, doar că au întârziat… o oră. În schimb, cei de la Partidul Nostru nici măcar nu știau că azi era ședința.

Așa înțeleg eu că oamenii au de rezolvat întrebări personale, mult mai importante decât întrebările cetățenilor. Noi în acest sens, ca fracțiune, probabil cea mai disciplinată în acest mandat, practic nu avem ședințe la care să fi lipsit”, Ion Ceban, consilier Municipal, PSRM

Totuși, chiar săptămâna trecută fracțiunea PSRM a decis să boicoteze ședința CMC, iar din această cauză aceasta nu a mai avut loc.

Vreau să vă zic că fracțiunea, deși este practic în deplină componență, nu va participa la această ședință considerând-o nelegală”, Ion Ceban, consilier Municipal, PSRM

Ce ține de ședința de astăzi, socialiștii sunt contraziși de liberali care spun că, deși au întârziat cu o oră, i-au îndemnat pe socialiști să revină, însă aceștia s-ar fi opus.

Noi am venit în ședința consiliului la ora 11. I-am rugat pe socialiști să intre în sală și ei au refuzat. Ei s-au folosit de moment că la ora 10 încă nu erau adunați toți consilierii au intrat, au făcut o declarație și au plecat”, Ion Cebanu, consilier Pl în CMC

Au fost și din cei care habar nu aveau că astăzi urma să continuie ședința CMC-ului. Asta deși pe pagina primăriei a fost plasată informația privind ordinea de zi.

Eu prima dată aud de la dumneavoastră că au venit socialiștii și iarăși în spiritul ăsta fariseic au spus că numai lor le pasă și altora nu le pasă. Nu a fost nicio înțelegere, nicio convocare a biroului permanent ca consilierii să se adune astăzi pentru a continua ședința”, Ilian Cașu, consilier Municipal, Partidul Nostru

Am încercat sa aflăm de la secretarul CMC, Adrian Talmaci, detalii despre ședința de astăzi și dacă absențele consilierilor vor influența la mărimea salariilor. Inițial, funcționarul ne-a recomandat să revenim ceva mai târziu, apoi nu a mai răspuns la telefon. Pe ordinea de zi a ședinței începute de ieri figurează 79 de chestiuni. Consilierii urmează să se convoace luni.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!