Cetățenii români sunt așteptați astăzi și mâine la urne pentru a se expune dacă susțin sau nu modificarea Constituției României privind redefinirea familiei ca fiind căsătoria liber consfințită între un bărbat sau o femeie. Pentru românii din Republica Moldova au fost deschise 35 de secții de votare.

Întrebarea adresată alegătorilor la referendum va fi „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”, întrebare la care alegătorii trebuie să răspundă cu „DA” sau „NU”.

Referendumul pentru familia tradiţională se va desfăşura sâmbătă şi duminică, între orele 7.00 – 21.00. Pentru a fi valabil referendumul, la urne trebuie să se prezinte cel puţin 5.483.548 persoane cu drept de vot.

Lista secțiilor de votare unde cetățenii români pot vota pe teritoriul Republicii Moldova o găsiți pe pagina web a Ambasadei României la Chișinău.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!