Salvatorii continuă căutările pe insula indoneziană Sulawesi. Bilanțul dezastrului: cel puțin 1649 de persoane decedate

06 octombrie 2018, ora 16:52

Peste o mie de locuitori din Palu, un oraş de 350 de mii de locuitori din partea de vest a insulei, sunt în continuare daţi dispăruţi după ce casele lor au fost înghiţite de pământ. Chiar dacă şansele de a descoperi supravieţuitori sunt din ce în ce mai scăzute, autorităţile nu au suspendat încă oficial acţiunile de căutare a victimelor.

Salvatorii se tem însă că sub dărâmăturile din Petobo şi Balaroa, două cartiere din Palu practic şterse de pe hartă, se află încă multe cadavre în descompunere. „Majoritatea cadavrelor pe care le-am găsit nu sunt intacte, ceea ce reprezintă un pericol pentru salvatori. Trebuie să fim foarte atenţi pentru a evita orice contaminare”, a declarat Yusuf Latif, purtătorul de cuvânt al Agenţiei naţionale de căutare şi salvare, intervievat de AFP de la Palu și citat de Agerpres.

Mii de supravieţuitori continuă să părăsească Palu, unde spitalele nu mai pot face faţă numărului de pacienţi, pentru a se îndrepta spre oraşele din apropiere. Un ONG medical, Project HOPE, a precizat că doar doi dintre cei 82 de angajaţi ai săi de la sediul din Palu s-au putut prezenta de la cutremur. „Nu cunoaştem încă soarta medicilor, asistentelor medicale şi tehnicienilor care lucrează de obicei în instituţie”, se indică într-o declaraţie a ONG-ului citat.

Între timp, patru copii s-au născut într-un spital plutitor operat de marina indoneziană şi ancorat la Palu, a informat presa locală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram