/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Șeful IGSU despre deflagrație: Posibila cauză ar fi explozia unei butelii cu gaz. Numărul răniților a ajuns la zece

07 octombrie 2018, ora 09:46

Potrivit lui Habaragiu au avut de suferit apartamentele de la etajul 13 până la etajul 18, iar de la etajul 14 până la etajul 16, planşetele au fost prăbuşite. „În urma prăbuşirii planşetelor, la faţa locului au fost depistate două cadavre, a unui copil şi a unei femei. După ajutor s-au adresat nouă cetăţeni şi un pompier care a primit leziuni grave în urma intervenţiei de la etajul 16. În spital avem decedat un bărbat. Starea pompierului este buna şi este în afara pericolului pentru viaţă” a mai declarat șeful IGSU.

El a precizat că s-a efectuat evacuarea persoanelor din blocul 6, iar o parte din sinistraţi, 20 de oameni au fost cazaţi în sala sportivă a spitalului din sector.

De asemenea, în urma ședinței Comisiei Excepționale la Guvern s-a decis:

– Asigurarea măsurilor de securitate a pompierilor care lucrează în zona sinistrată,
– Asigurarea cu spaţiu locativ sinistrat a persoanelor care au avut de pătimit,
– Efectuarea unei expertize a blocului pentru a aprecia dacă el este mai departe viabil pentru trai.

Habaragiu de asemenea a spus că organele abilitatea vor verifica registrele pentru a stabili când a avut loc ultima verificare a blocului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram