O posibilă cauză a exploziei din sectorul Rîșcani al Capitalei ar fi o butelie de gaz. Potrivit șefului IGSU, Mihail Harabagiu, o butelie de gaz, cu robinetul deschis, a fost descoperită în apartamentul de la etajul 16 al blocului din bulevardul Moscovei 11/5. De asemenea, el a menționat că numărul răniților a crescut la 10.

Potrivit lui Habaragiu au avut de suferit apartamentele de la etajul 13 până la etajul 18, iar de la etajul 14 până la etajul 16, planşetele au fost prăbuşite. „În urma prăbuşirii planşetelor, la faţa locului au fost depistate două cadavre, a unui copil şi a unei femei. După ajutor s-au adresat nouă cetăţeni şi un pompier care a primit leziuni grave în urma intervenţiei de la etajul 16. În spital avem decedat un bărbat. Starea pompierului este buna şi este în afara pericolului pentru viaţă” a mai declarat șeful IGSU.

El a precizat că s-a efectuat evacuarea persoanelor din blocul 6, iar o parte din sinistraţi, 20 de oameni au fost cazaţi în sala sportivă a spitalului din sector.

De asemenea, în urma ședinței Comisiei Excepționale la Guvern s-a decis:

– Asigurarea măsurilor de securitate a pompierilor care lucrează în zona sinistrată,
– Asigurarea cu spaţiu locativ sinistrat a persoanelor care au avut de pătimit,
– Efectuarea unei expertize a blocului pentru a aprecia dacă el este mai departe viabil pentru trai.

Habaragiu de asemenea a spus că organele abilitatea vor verifica registrele pentru a stabili când a avut loc ultima verificare a blocului.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!