/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Alexandru Jizdan: Nimeni nu are acces la informația SIS privind expulzarea unei persoane. Vine doar solicitarea de a declara o persoană indezirabilă

missing
08 octombrie 2018, ora 07:54

„Vine doar solicitarea Serviciului de a fi declarat indezirabil. Trebuie să-i credem pe cuvânt pe cei de la SIS”, a spus ministrul.

Despre expulzarea unionistului George Simion, Alexandru Jizdan spune că atunci când a fost predat Poliției de Frontieră, acesta era absolut integru, iar documentul emis de Biroul de Migrație și Azil era curat. „Nu știu ce s-a întâmplat cu el după primire. Poliția de Frontieră nu ne-a sesizat, o plângere oficială nu am primit și nici Ambasada României la Chișinău nu a primit nicio plângere. Sunt niște constatări”, a spus șeful MAI.

În ceea ce privește deportarea profesorilor turci, Alexandru Jizdan a afirmat că avizul SIS privind expulzarea lor este și temeiul care a stat la baza procedurii. „Biroul de Migrație și Azil nu este instituția împuternicită, conform legii, să verifice Serviciul de Informații și Securitate”, spune ministrul. Potrivit lui, legalitatea deciziilor SIS privind expulzarea ar putea fi verificată de procurorul general și de către Parlament.

Ministrul recunoaște că acest caz de expulzare a cetățenilor turci este o problemă sensibilă pentru că, tangențial, are legătură cu mii de oameni. „Eu nu am dreptul să pun la îndoială avizul SIS”, a notat oficialul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram