Pe terenul unde urmează a fi construită Arena Națională au loc de lucrări construcție. Din imaginile publicate de un internaut se vede că au lucrări de nivelare a terenului. Pe teren sunt grămezi de prundiș, iar pentru muncitori a fost organizat un spațiu separat.

Amintim că, ministerul Educației a semnat un contract parteneriat public-privat privind proiectarea şi construcţia arenei Chișinău cu compania turcă – Summaa. Potrivit acestuia, costul total al arenei este de 43 de milioane de euro, bani pe care Guvernul îi va achita în tranșe.

Arena polivalentă de interes național urmează a fi proiectată și construită în baza următoarelor elemente:

1) capacitate de bază de cel puțin 4000 și cel mult 4100 de locuri/scaune;
2) capacitate de găzduire a diverselor evenimente sportive (conform standardelor federațiilor internaționale din domeniile respective, de exemplu ale Federației Internaționale de Volei (FIVB), Federației Internaționale de Baschet (FIBA) etc.), culturale, conferințe, concerte, expoziții etc.;
3) zonă de parcare cu capacitate de cel puțin 1000 și cel mult 1100 de locuri;
4) zonă separată pentru antrenamente și evenimente mici;
5) zonă separată pentru Aqua Park, Spa și Fitness acoperite, piscină olimpică cu tribună pentru spectatori de cel puțin 500 de locuri/scaune (conform standardelor Federației Internaționale de Natație (FINA)), corturi de tenis deschise (cel puțin 8), puncte de alimentație publică, infrastructură;
6) termen de construcție a arenei polivalente de 12 luni de la data recepționării de către partenerul privat a autorizației de construire.

Foto: FB/Andrei Gaitur

Foto: FB/Andrei Gaitur

Foto: FB/Andrei Gaitur

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!