/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Milioane de țigări și tone de alcool urmau să fie scoase din țară. SIS a deconspirat activitatea a două grupări criminale

missing
08 octombrie 2018, ora 15:20

Urmare a descinderilor efectuate în locurile de fabricare și de depozitare a fost depistat un lot de 2,5 milioane buc. de țigări, fără însemne distinctive (marca, producătorul). Țigările erau împachetate în vrac, în cutii pentru transportarea fructelor, ce urmau să ajungă pe piața tenebră a țărilor Uniunii Europene, prin intermediul grupărilor specializate în contrabandă de țigări. De asemenea, au fost depistate și sechestrate cantități considerabile de timbre de acciză, precum și etichete pentru aplicare pe pachete, cu denumiri comerciale ale unor producător, care la examinarea prealabilă se prezentau a fi falsificate.

Tot în raionul Căușeni, ofițerii SIS au descins pe teritoriul unui alt depozit, activitatea căruia era gestionată de către aceiași membri ai grupării infracționale, unde au depistat 100 de recipiente a câte 1 tonă fiecare, pregătite pentru încărcare cu alcool etilic rectificat în 3 camioane cu numere de înmatriculare ucrainene, pentru transportare prin contrabandă în Ucraina.

O altă operațiune a fost desfășurată pe teritoriul raionului Briceni. Ofițerii de informații în cooperare cu Echipele Mobile ale Serviciului Vamal au deconspirat și contracarat activitatea unei grupări, implicată în contrabanda mărfurilor de larg consum peste frontiera verde. În cadrul perchezițiilor de la principalul membru al grupării au fost ridicate mărfuri nedeclarate organului vamal în valoare de cca. 1 milion de lei.

În prezent, pe toate cazurile enunțate sunt continuate măsurile de urmărire penală și speciale de investigații în vederea stabilirii prejudiciilor și atragerii la răspundere penală a persoanelor implicate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram