Pompierii continuă lucrările de deblocare în blocul de pe bd. Moscova unde sâmbătă seara a avut loc o explozie în urma căreia patru oameni au murit, iar alți nouă au fost răniți.

Potrivit ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale la Spitalul Feroviar din mun. Chișinău s-au adresat și au fost cazați temporar 18 oameni evacuați din scara afectată de explozie. La Institutul de Medicină Urgentă mai rămân a fi internate trei persoane traumatizate, dintre care și un pompier.

Situația la fața locului este gestionată de celula de criză condusă de șeful IGSU general –nmaior Mihail Harabagiu. Pentru lichidarea consecințelor situației excepționale sunt antrenați peste 100 de reprezentanți ai IGSU, IGP, Departamentul Trupelor de Carabinieri, dar și membri ai autorităților publice locale. Responsabilii sunt implicați în gestionarea situației pentru lichidarea consecințelor deflagrației. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI continuă deblocarea plitelor de beton și demontarea fragmentelor construcțiilor care au avariat apartamentele de la etajele 14, 15 și 16 a scării nr.6.

În curtea blocului funcționează un cort instalat de IGSU, unde voluntarii donează bunuri de primă necesitate.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!