/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Reacția lui Dodon la anunțul lui Plahotniuc privind proiectul de introducere a sintagmei „integrarea europeană” în Constituție

missing
09 octombrie 2018, ora 15:17

„Consider ca modificarea Constituției prin introducerea punctului privind integrarea europeană este în detrimentul echilibrului din societate. Moldova azi este deja divizată între diferiți vectori geopolitici și între diferite concepte de dezvoltare a țării, dar aceste dispute trebuie rezolvate pe cale electorală, la alegeri, sau prin referendum, unde poporul să decidă vectorul de integrare și dezvoltare. Eu pledez pentru echilibru social și în relațiile externe, față de Est și Vest, și pentru evitarea oricăror precedente periculoase în raport cu legea supremă a țării”, a scris Dodon pe pagina sa de facebook.

În același timp, Dodon a preciza că nici fracțiunea socialiștilor din Parlament, nici el ca președinte, nu vor susține și nu vor semna inițiativa democraților de a introduce modificări în Constituția țării.

„Alegerile parlamentare vor arăta cel mai bine pe cine și ce doresc cetățenii și nu trebuie modificată Constituția acum, în grabă, fără consens social larg și pe sfârșit de mandat politic”, a mai adăugat șeful statului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram