Șeful statului spune că nu este corect ca viziunile ideologice ale unui partid să fie introduse în Constituție. Declarația vine după ce președintele PDM a anunțat că proiectul de lege privind introducerea sintagmei „integrare europeană” în Constituție va fi supus votului la următoarea ședință a Parlamentului.

„Consider ca modificarea Constituției prin introducerea punctului privind integrarea europeană este în detrimentul echilibrului din societate. Moldova azi este deja divizată între diferiți vectori geopolitici și între diferite concepte de dezvoltare a țării, dar aceste dispute trebuie rezolvate pe cale electorală, la alegeri, sau prin referendum, unde poporul să decidă vectorul de integrare și dezvoltare. Eu pledez pentru echilibru social și în relațiile externe, față de Est și Vest, și pentru evitarea oricăror precedente periculoase în raport cu legea supremă a țării”, a scris Dodon pe pagina sa de facebook.

În același timp, Dodon a preciza că nici fracțiunea socialiștilor din Parlament, nici el ca președinte, nu vor susține și nu vor semna inițiativa democraților de a introduce modificări în Constituția țării.

„Alegerile parlamentare vor arăta cel mai bine pe cine și ce doresc cetățenii și nu trebuie modificată Constituția acum, în grabă, fără consens social larg și pe sfârșit de mandat politic”, a mai adăugat șeful statului.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!