/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Trei bărbați riscă închisoare de la 10 la 15 zile pentru că au protestat împotriva lui Putin chiar de ziua președintelui

missing
09 octombrie 2018, ora 11:22

„Andrei Graf a fost condamnat la închisoare la 15 zile de detenţie, iar pe Ivan Rubţov şi Vlad Ivancio la 10 zile de închisoare pentru încălcarea regulilor de organizare a manifestaţiilor”, anunță tribunalul Dzerjinski din Sankt-Petersburg

La data de 7 octombrie, ziua când Vladimir Putin a împlinit 66 de ani, un grup de militanţi, printre care şi cei trei tineri condamnaţi, a defilat în centrul oraşului natal al preşedintelui rus cu o pancartă pe care se putea citi „Vă dorim mulţi ani de închisoare!”.

Un alt grup a instalat o pancartă cu înscrisul „Sankt-Petersburg împotriva lui Putin” pe un pod din fosta capitală imperială, potrivit unor fotografii publicate de militanţii anti-Putin pe internet.

Mai multe persoane au fost reţinute duminică după aceste acţiuni, dar majoritatea dintre ele au fost eliberate la scurt timp.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram