/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Locatarii se îndoiesc că explozia ar fi pornit de la o butelie de gaz. Ce spun un angajat Chișinău-Gaz

missing
09 octombrie 2018, ora 19:31

Adunați în fața blocului, într-un număr mult mai modest deja, locatarii retrăiesc momentul deflagrației, când au ieșit afară îngroziți de sunetul puternic. Oamenii discută și despre versiunea preliminară lansată de autorități, potrivit căreia explozia ar fi fost provocată de o scurgere de gaze de la o butelie.

Nu mai este posibil de locuit în casa asta, îi grozav. Și nu gazul, vă spun cinstit. Că de la gaz nu-i așa … că eu trăiesc demult și știu când se aprinde gazul și arde… Asta a fost ceva mai serios decât gazul”.

Chiar dacă ar fi fost baloane de gaz, ar fi explodat bucătăriile, într-o reacție în lanț. Dar au fost distruse camerele pentru copii și dormitoarele”.

Ar trebui experții să spună adevărul”.

Pe de altă parte, specialiștii de la Chișinău Gaz spun că ipoteza scurgerii de gaze este destul de verosimilă.

Cel din butelie este mai greu de două ori decât aerul și se depune jos. Adică, chiar dacă este scurgere, el în ventilare nu se duce. O butelie este destul să facă 3 etaje așa cum a fost”, Victor Muntean lăcătuș „Chișinău-Gaz”.

Între timp, Inspectoratul pentru Situații de Urgență evită să înainteze o versiune preliminară, menționând că la elucidarea cauzelor sunt implicați procurorii.

Organele de drept stabilesc circumstanțele și cauza. Vorbim de organele Procuraturii care lucrează la fața locului. 0:34 – 0:38 Cel puțin, până la acest moment, încă nu a fost înaintată cauza în urmărire”, Lilian Pușcașu, purtător de cuvânt IGSU.

În legătură cu această deflagrație, procuratura Municipiul Chișinău a anunțat că a pornit un dosar penal pentru omor din imprudență. Persoana care va fi găsită vinovată riscă până la 6 ani de închisoare. Anterior, ministra Sănătății, Silvia Radu, declarase că femeia în apartamentul căreia s-a produs explozia se află în reanimare. Victima i-ar fi spus că deflagrația s-a produs când a aprins un chibrit. Explozia a avut loc sâmbăta trecută, în jurul orei 23. Tragedia a luat 4 vieți, printre care și a unui copil. Patru apartamente au fost grav deteriorate, într-un bloc cu 21 de etaje ce nu era racordat la rețeaua de gaze.

Reporter: Felicia Crețu
Operator: Oleg Cozlov

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram