/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Util: Cum să depistezi manipularea jurnaliștilor și ce redacții să eviți

10 octombrie 2018, ora 18:14

„Selectarea faptelor și a subiectelor în interesul partidului sau al patronului acestei instituții reprezintă un procedeu de manipulare, din păcate, foarte răspândit în ultimul timp. Unii jurnaliști realizează, de exemplu de la proteste, reportaje și materiale, care ne prezintă doar parțial realitatea: ignoră faptele, ignoră contextul în care au loc aceste proteste. Astfel, nu ne este redată imaginea de ansamblu a evenimentului. În ultimă instanță, este vorba de o realitate paralelă pe care aleg să o prezinte unele instituții media”, Petru Macovei, Secretar al Consiliului de Presă.

Jurnalistul este obligat de standardele profesiei să prezinte faptele, să caute și să transmită adevărul. Consiliul de Presă amintește că rolul jurnalistului este să informeze corect, echidistant și operativ societatea despre chestiunile de interes public și să monitorizeze activitatea guvernării.

Evitați jurnaliștii și redacțiile care distorsionează realitatea!

Cereți-le jurnaliștilor știri formulate corect!

Spot realizat de Consiliul de Presă în calitate de partener al Internews și Freedom House în cadrul proiectului „Mass-media în sprijinul democraţiei, incluziunii și responsabilităţii în Moldova (MEDIA-M), finanţat de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID). Proiectul MEDIA-M își propune să promoveze dezvoltarea unei prese independente și profesioniste în Moldova, oferindu-le cetăţenilor acces la o diversitate de perspective și contribuind la formarea unui sector media mai rezistent la presiuni politice și financiare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram