Ex-președintele Vladimir Voronin i-a transmis o scrisoare Președintelui rus Putin în care îl felicită cu ocazia zilei de naștere și în care îi sugerează să-i ofere un premiu bănesc lui Habib Nurmagomedov care a ieșit învingător din lupta cu irlandezul Konon McGregor.

În scrisoare Voronin își arată indignarea față de comportamentul din occident față de Habib și afirmă că față de acesta s-au comportat nedrept și părtinitor. Fostul președinte apreciază măiestria rusului și afirmă că a fost o victorie remarcabilă și Habib l-a făcut praf pe McGregor. În context el spune că nu este corect că irlandezul a primit un onorariu mai mare, sugerându-i lui Putin să-i achite lui Habib un premiu de zece ori mai mare astfel răuvoitorii Rusiei să se convingă, spune Dodon, că statul rus știe să-și aprecieze eroii.

Scrisoarea integrală o puteți citi mai jos:

Președintele Federației Ruse Vladimir Putin
Stimate Vladimir Vladimirovici!

Adresarea mea față de dvs. nu este legat nici de politică, nici de relațiile moldo-ruse. Vă scriu în calitate de un vechi fan al artelor marțiale. Știind că și dvs. aveți această pasiune, aștept înțelegere din partea dvs.

Recenta bătălie a rusului Habib Nurmagomedov originar din Dagestan,cu irlandezul Konon McGregor a demonstrat nu numai calitățile de luptă remarcabile ale maestrului rus, ci și atitudinea părtinitoare a Occidentului față de tot ce este legat de Rusia. A fost o victorie remarcabilă. Tânărul a făcut o adevărată ispravă, literalmente l-a făcut praf în ring pe lăudatul irlandezul, forțându-l să ceară milă.

Caracteristic, acest lucru s-a întâmplat de ziua dvs. de naștere.

Victoria a fost câștigată într-o luptă corectă, care a arătat că Habib Nurmagomedov a fost cu „trei capete mai înalt” decât adversarul său. Dar se pare că esențialul nu are loc ,potrivit legilor de spectacol occidentale, în ring. Numeroase provocări împotriva viitorului câștigător, și împotriva patriei sale, Rusia. Unii lideri regionali ai Federației Ruse au fost obstrucționați, în special, șeful Republicii Cecene, Ramzan Kadyrov. Aceste insulte au depășit bunul ton și concurența loială. Ele nu s-au încheiat după bătălie. S-a ajuns la insultarea credinței sportivului. Nu este surprinzător faptul că Habib, care tocmai a câștigat, nu i-au „rezistat” nervii. Nimeni nu ar fi rezistat. Și nu trebuie provocatori să evalueze comportamentul acestuia, presupus „nesportiv”. El a câștigat și astfel a dovedit totul tuturor. Renunțarea la victorii și la titlul de campion al lui Habib Nurmagomedov este inadmisibilă. Aceasta este o decizie politică. Această dependență de politica antirusă aruncă o umbră întunecată în multe competiții internaționale. Acest lucru pune la îndoială calitatea lor cea mai importantă: în lupta corectă câștigă cel mai puternic.

Vladimir Vladimirovici!

În această poveste tulbure și tensionate figurează și bani. Prejudecata era evidentă încă de la început. Konon Macgregor ar trebui să primească un onorariu mai mare decât luptătorul rus Habib Nugrmagomedov. Pentru că McGregor ar fi un sportiv cu mai multe titluri. Ce “stea” este irlandezul, el a demonstrat înainte și în ring. În ciuda victoriei, luptătorul rus nu a primit un onorariu meritat, nu i sa dat o centură de campion, iar acest lucru nu este numai nedrept, ci și umilitor. Și pentru un astfel de luptător remarcabil ca Habib și pentru o țară așa de mare ca Rusia.

Cunoscându-vă ca o persoană echitabilă și bună, propun, în numele Rusiei, să acordați un premiu guvernamental și să îi acordați câștigătorului un premiu de zece ori mai. Fie ca numeroși răuvoitorii Rusiei să fie din nou convinși că statul rus este în stare să-și aprecieze eroii și niciodată nu permite nimănui să-i umilească.

Profitând de această ocazie, vă felicit, Vladimir Vladimirovici, cu ziua de naștere. Vă doresc sănătate, iar oamenilor din Rusia – pace și prosperitate.

Cu deosebit respect, Vladimir Voronin.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!