După ce Jurnal TV a publicat o investigație potrivit căreia studiile feciorului lui Iurie Leancă ar fi fost finanțate de compania Tomton Tramp Corp, care ar fi controlată de Ilan Șor și ar figura rapoartele Kroll și dosarul furtului miliardelor. Platforma DA a cerut demisia lui Iurie Leancă din funcția de viceprim-ministru pentru Integrare Europeană.

În același timp, Platforma DA a cerut Procuraturii Anticorupție să se autosesizeze și să deschidă un dosar penal în conformitate cu art. 324, alin (3) al Codului Penal (corupere pasivă săvârșită de o persoana cu funcție de demnitate publică în proporții deosebit de mari în interesele unui grup criminal) și art. 325, alin. (3) din același Cod (corupere activă săvârșită în privința unei persoane cu funcție de demnitate publică în proporții deosebit de mari în interesele unui grup criminal).

În același timp, reprezentanții partidului au amintit că Guvernul Leancă a oferit garanții de stat în valoare de 9,6 mlrd. lei, după ce Banca Națională a acordat un credit de urgență pentru cele trei bănci devalizate.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!