/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

ULTIMA ORĂ! Decanul facultății de drept al USM, plasat în arest preventiv pe 30 de zile

11 octombrie 2018, ora 15:09

Brînza nu s-a prezentat la ședința de judecată. Potrivit avocatului, acesta nu a venit din cauza că s-ar fi simțit rău, precizând că clientul său are probleme cardiace. În același timp, avocatul a menționat că Brînza se declară nevinovat și că va contesta decizia privind plasarea lui în arest pentru 30 de zile.

Amintim că, potrivit Procuraturii Anticorupție, un doctor habilitat în drept și conducător de doctorat, care este și avocat, fiind membru al comisiei de susținere publică a tezelor de doctorat, instituite în cadrul Universității de Stat din Moldova, ar fi oferit decanului Facultății de drept a USM, în luna august curent, în mai multe tranșe, mijloace bănești ce nu i se cuvin.

Membrul Comisiei de doctorat ar fi acționat în interesul a doi studenți doctoranzi, dar și în interes propriu, deoarece urma să fie evaluat satisfăcător de către Consiliul Științific, dar și remunerat pentru desfășurarea calitativă a activității de conducător de doctorat. Decanul facultății, în schimbul banilor, urma să faciliteze susținerea tezelor de doctorat de către cei doi doctoranzi.

În urma descinderilor efectuate pe parcursul zilei de marți, decanul Facultății de drept al USM, precum și coordonatorul de doctorat implicați în caz, au fost escortați la sediul CNA pentru audieri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram