Petiția ACUM către UE privind investigarea miliardului a fost semnată și de deputații democrați. Mai exact, vicepreședintele PAS, Mihai Popușoi, a îndemnat un grup de democrați să-și pună semnătură. Dmocratul Sergiu Sîrbu a luat petiția ACUM și cu comentariul „trebuie să știe europenii ce să investigheze” a completat-o cu propriul text „Rog investigarea PLDM și a Maiei Sandu. Hoțul strigă prindeți hoțul. Filat, Șor, Platon, toți la pușcărie!”.

În același timp, Valentina Stratan cu referire la furtul miliardului a spus „Hoțul strigă hoțul” menționând că Maia Sandu și PLDM ar fi de fapt hoții. Iar, Anatloie Zagarodnâi a spus că cei care au furat banii stau în penitenciarul nr. 13 numindu-i pe Filat și Platon și pe primarul de Orhei Ilan Șor.

De asemenea, democratul Sîrbu i-a îndemnat pe reprezentanții ACUM să semneze o petiție prin care cer investigarea „cum din banii BEM a fost finanțat PLDM, cum a ajuns Maia Sandu ministru cu banii de la BEM, cu banii lui Șor și ai lui Platon”. Deși Mihai Popușor a spus că aceste sunt niște afirmații fără credibilitate.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!