/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Pavel Filip despre expulzarea cetățenilor turci: Nu au fost extrădați acești profesori la solicitarea turcilor

12 octombrie 2018, ora 09:09

Premierul a declarat că în cadrul unei întrevederi cu omologul său turc a primit o solicitare expresă privind închiderea liceului „Orizont”. „Răspunsul meu a fost ferm că liceul „Orizont” este o instituție care funcționează în cadrul legal din Republica Moldova. De aceea, atât timp cât această instituție va respecta legea, atât timp va funcționa și nu o să ne indice nimeni ce să facem cu această instituție. Și ne-am ținut de cuvânt”, a menționat oficialul.

Potrivit lui, a doua oară, chiar președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan a venit cu aceeași solicitare și iarăși a fost respinsă. „Nu au fost extrădați acești profesori la solicitarea turcilor. Aceste persoane au fost declarate persoane indezirabile și au fost îndepărtate așa cum prevede legea Republicii Moldova”, a adăugat politicianul.

În ceea ce privește privatizarea companiei de stat „Air Moldova”, premierul a menționat că aceasta s-a făcut în limitele legii. Potrivit lui, compania a fost administrată prost. „Eu, în calitatea mea de prim-ministru, obțineam cu greu informații despre activitatea economică. Ministrul de atunci nu prea voia să colaboreze și să ofere aceste informații. În același timp, colegii îmi spuneau că lucrurile nu merg prea bine în această companie, am fost în situație să trimit inspecție financiară pentru a obține cifrele, care nu m-au bucurat absolut deloc”, a menționat prim-ministrul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram