Biserica din curtea grădiniței 150 din capitală, care ar trebui să fie deja demolată, este intactă. Deși mai mult de o săptămână în urmă primarul interimar a semnat o dispoziție în acest sens, la câteva zile după aceasta construcția nu a fost dată jos. Autoritățile spun că vor decide soarta bisericii mai târziu, dar între timp lucrările au fost stopate.

După mai multe neînțelegeri cu directoarea grădiniței 150, lucrările de construcție a bisericii au fost sistate încă la începutul lunii octombrie. Tot atunci, potrivit dispoziției Primăriei, clădirea trebuia demolată, însă aceasta stă neatinsă și astăzi. O parte dintre locatari spun că așteaptă cu nerăbdare distrugerea ei, deoarece nu este bine-venită în zonă.

– Așa trebuie să fie.
– Să fie demolată?
– Sigur că. Și la primărie au spus ca să o demoleze.

Va fi sau nu demolată, dar în grădiniță… Nu știu, totuși cred că bisericile se construiesc în locuri specifice. Acolo trebuie să fie loc sfințit, dar nu iată aici printre blocuri.

Eu sunt pentru ceea ca ei să găsească un alt loc și să o construiasă acolo, iar aici nimeni nu are nevoie de ea.

Sunt pentru ca aceasta să fie demolată.

Un grup format din responsabilii de la autoritățile locale și Direcția Educație vor decide soarta bisericii la ședința primăriei în cel mult două săptămâni.

Nu, nu este demolată, dar este stopată. Și acum actele permisive care au fost date au fost anulate și urmează să examineze administrația publică locală ulterior pentru că autorizația este dată pentru Direcția Educație”, Nicolae Balaur, pretor sectorului Râșcani

Am încercat să obținem un răspuns și de la directoarea grădiniței, dar fără succes. Scandalul legat de construcția din curtea grădiniței 150 s-a iscat după ce mai mulți părinți au scris despre acest caz pe o rețea socială.

Inițial, directoarea instituției spunea că, de fapt, acolo se ridică un centru moral-spiritual. Totuși, un grup de persoane, membri ai grupului online Părinți Solidari, au mers într-o duminică pentru a se convinge că acolo au loc lecții pentru copii, însă au surprins momentul când enoriașii părăseau biserica, după o slujbă.

În capitală sunt cel puțin 10 biserici ridicate pe teritoriile grădinițelor și ale școlilor.

Reporter: Diana Popa
Imagini: Tudor Bigu

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!