/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Explozia de pe bd. Moscova: Experții spun că blocul poate fi restabilit. Lucrările vor începe săptămâna aceasta

missing
15 octombrie 2018, ora 10:59

„Au venit primele propuneri de restabilire a planșeelor, propunerile au fost consultate cu antreprenorul care va executa lucrările. Zilele trecute s-a lucrat și la evaluarea pagubelor. Ieri s-a lucrat cu un escavator, au fost evacuate 23 de rute de deșeuri din construcție și se pregătește șantierul”, a declarat Nistor Grozavu.

Astfel, potrivit lui Grozavu, mâine vor începe lucrările de restabilire a planșeelor dintre etajele 13 și 14 ale clădirii și urmează ca în decurs de circa șase săptămâni să fie reparate toate planșeele. Ulterior, se va purcede la restabilirea pereților.

„Lucrările le facem pas cu pas. Nu putem aduce mulți muncitori. Este un lucru foate migălos, dar nu este masiv, îl vom face cât se poate de operativ”, a precizat Nistor Grozavu.

Potrivit viceprimarului, în următoarele două zile va fi reparat liftul pentru pasageri, iar un lăcătuș se va afla permanent la fața locului pentru a supraveghea starea acestuia. Totuși, liftul pentru mărfuri nu va putea fi reparat.

Amintim că, explozia a avut loc în noaptea de 6 octombrie, într-un bloc de locuit de pe bd. Moscova 11/5. În urma deflagrației au murit patru persoane. Cauza preliminară a exploziei este o scurgere de gaz lichefiat de la o butelie, folosită ilegal.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram