În orașul Cimișlia va fi deschisă o fabrică de producere a brânzei de oi. Fabrica va activa în cadrul Parcului Industrial.

„Reluarea activității Parcului Industrial Cimișlia și inițierea lucrărilor de construcție a unei Fabrici de producere a brânzei de oi, este rezultatul conlucrării autorităților locale și centrale, pentru ca antreprenorii să poată beneficia de facilitățile acordate pentru dezvoltarea unei afaceri. În plus, vor fi create noi locuri de muncă și dezvoltată infrastructura regională”, a menționat în acest context ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.

„Regiunea raionului Cimișlia se remarcă prin creșterea de oi, iar comercializarea brânzei poate fi o afacere profitabilă. Iată de ce deschiderea unei Fabrici de producere a brânzei de oi, în Parcul Industrial Cimișlia va crea și locuri de muncă și va dezvolta infrastructura locală”, a spus Gheorghe Răileanu, primarul orașului Cimișlia.

În Republica Moldova au fost create 10 Parcuri Industriale, în care își desfășoară activitatea 68 de agenți economici în calitate de rezidenți. În cadrul acestora au fost create peste 3000 locuri de muncă, fabricată și realizată producție în valoare de 6801,0 mil lei și s-au plătit taxe și plăți către bugetul public național în sumă de 1052,4 mil lei, potrivit datelor Ministerului Economiei.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!