/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

La Cimișlia va fi deschisă o fabrică de producere a brânzei de oi

16 octombrie 2018, ora 17:24

„Reluarea activității Parcului Industrial Cimișlia și inițierea lucrărilor de construcție a unei Fabrici de producere a brânzei de oi, este rezultatul conlucrării autorităților locale și centrale, pentru ca antreprenorii să poată beneficia de facilitățile acordate pentru dezvoltarea unei afaceri. În plus, vor fi create noi locuri de muncă și dezvoltată infrastructura regională”, a menționat în acest context ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.

„Regiunea raionului Cimișlia se remarcă prin creșterea de oi, iar comercializarea brânzei poate fi o afacere profitabilă. Iată de ce deschiderea unei Fabrici de producere a brânzei de oi, în Parcul Industrial Cimișlia va crea și locuri de muncă și va dezvolta infrastructura locală”, a spus Gheorghe Răileanu, primarul orașului Cimișlia.

În Republica Moldova au fost create 10 Parcuri Industriale, în care își desfășoară activitatea 68 de agenți economici în calitate de rezidenți. În cadrul acestora au fost create peste 3000 locuri de muncă, fabricată și realizată producție în valoare de 6801,0 mil lei și s-au plătit taxe și plăți către bugetul public național în sumă de 1052,4 mil lei, potrivit datelor Ministerului Economiei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram