/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Patriarhia Moscovei: Creștinilor ortodocși ruși li se va interzice să se roage pe Muntele Ahtos

missing
16 octombrie 2018, ora 10:46

Purtătorul de cuvânt al Patriarhului Moscovei și al întregii Rusii Kirill, Alexandru Volkov, susține că  aceasta va fi una dintre consecințele dezbinării dintre Biserica Ortodoxă Rusă și Patriarhia de Constantinopol, după instituirea autocefaliei Bisericii Ortodoxe din Ucraina.

„Athos este “teritoriul canonic” al Patriarhiei Constantinopolului, în ale cărui biserici credincioșii Bisericii Ortodoxe Ruse nu pot lua comuniune și nu pot participa la servicii de închinare”, a menționat Volkov, potrivit Dw.com.

Astfel, Sinodul Bisericii Ortodoxe Ruse din Minsk a anunțat ruperea completă a comuniunii euharistice cu Patriarhia Constantinopolului. Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk susține că a fost o decizie forțată, dar că alte soluții nu există.

Amintim că, Patriarhia Constantinopolului a recunoscut independența Bisericii Ortodoxe din Ucraina, la finalul unui Sfânt Sinod de două zile, de la Istanbul. Ulterior, Moscova a anunțat că Biserica Ortodoxă Rusă va rupe legăturile cu Constantinopolul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram