Creștinilor ortodocși ruși li se va interzice să se roage pe Muntele Athos, au anunțat reprezentanți ai Patriarhiei Moscovei, în cadrul întâlnirii Sinodului Bisericii Ortodoxe Ruse la Minsk.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhului Moscovei și al întregii Rusii Kirill, Alexandru Volkov, susține că  aceasta va fi una dintre consecințele dezbinării dintre Biserica Ortodoxă Rusă și Patriarhia de Constantinopol, după instituirea autocefaliei Bisericii Ortodoxe din Ucraina.

„Athos este “teritoriul canonic” al Patriarhiei Constantinopolului, în ale cărui biserici credincioșii Bisericii Ortodoxe Ruse nu pot lua comuniune și nu pot participa la servicii de închinare”, a menționat Volkov, potrivit Dw.com.

Astfel, Sinodul Bisericii Ortodoxe Ruse din Minsk a anunțat ruperea completă a comuniunii euharistice cu Patriarhia Constantinopolului. Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk susține că a fost o decizie forțată, dar că alte soluții nu există.

Amintim că, Patriarhia Constantinopolului a recunoscut independența Bisericii Ortodoxe din Ucraina, la finalul unui Sfânt Sinod de două zile, de la Istanbul. Ulterior, Moscova a anunțat că Biserica Ortodoxă Rusă va rupe legăturile cu Constantinopolul.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!