Activistul și politicianul Grigore Petrenco este de părere că opoziția trebuie să boicoteze următoarele alegeri parlamentare. Potrivit lui, prin participare la scrutin, opoziția va legitima regimul. Declarațiile au fost făcute la emisiunea „Politica Nataliei Morari” la TV8.

Politicianul consideră că opoziția are un atu și trebuie să-l folosească. „Avem o conjunctură care este favorabilă pentru cetățenii și opoziția din Republica Moldova. Partidele reale de opoziție au un atu foarte important – orice regim are nevoie de legitimitate. Această legitimitate poate fi obținută când opoziția participă la alegeri. (…) În asemenea caz, nu trebuie să legitimăm actuala guvernare”, spune Grigore Petrenco. Potrivit lui, dacă partidele de opoziție nu ar participa la următorul scrutin, rata de participare ar putea fi sub 20%.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!