Proiectul de lege privind introducerea sintagmei „integrare europeană” în Constituția Republicii Moldova a fost votată în prima lectură de către majoritatea deputaților.

Proiectul, care a fost dezbătut la ședința anterioară a Legislativului, a fost supus votului înainte de a fi discutate propunerile la ordinea de zi.

Imediat după ce proiectul a fosta probat în prima lectură, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a vrut să supună proiectul pentru a fi votat în lectura a doua, însă președintele fracțiunii PL, Mihai Ghimpu, a intervenit de procedură. Acesta i-a reproșat președintelelui Legislativului că, după votarea unui proiect în prima lectură, conform Regulamentului, deputații au dreptul de a veni cu amendamente în decurs de zece zile.

La rândul său, Andrian Candu a spus că are dreptul să consulte deputații prezenți în sală și să supună votului în lectura a doua proiectul, dat fiind faptul că nici un parlamentar nu a venit cu solicitări în privința amendamenteler.

În urma schimbului de replici a fost anunțată o pauză de 30 de minute. Ședința va continua la ora 10:40.

Proiectul privind introducerea sintagmei „integrare europeană” în Constituția Republicii Moldova a fost înaintat de majoritatea parlamentară.

Azi-dimineață, în cadrul unei conferințe de presă, Mihai Ghimpu a anunțat că fracțiunea liberalilor din Parlament va vota proiectul înaintat de majoritatea parlamentară doar dacă deputații din majoritate vor vota și modificarea art. 13 din Constituție, cu privire la limba română.

Totodată, Andrian Candu a declarat, azi-dimineață, înainte de începerea ședinței Parlamentului, că ar putea fi organizat un referendum național pentru includerea sintagmei „integrare europeană” în Constituție, dacă deputații din PL și PLDM nu vor vota proiectul.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!