Partidul Democrat a votat un angajament la adunarea care a avut loc astăzi în centrul capitalei. Documentul a fost dat citirii de deputatul Eugen Nichiforciuc și a fost votat cu mâna ridicată de mulțimea adunată în Piața Marii Adunări Naționale. Partidul se angajează să-și continue proiectele începute și să promoveze orientarea pro-Moldova a țării.

Angajamentul conține șapte puncte.

  1. Vom susține total orientarea politică Pentru Moldova a PDM. Considerăm că aceasta exprimă cel mai bine aspirațiile naționale ale moldovenilor și este cea mai eficientă abordare strategică pe care o poate avea un partid din Republica Moldova. Eforturile PDM în toate domeniile trebuie să aibă în vedere în primul și în primul rând interesele oamenilor Moldovei.
  2. Vom sprijini în continuare cu toate forțele Guvernul Republicii Moldova. Salutăm rezultatele bune obținute în cele peste 1.000 de zile de guvernare, în care Moldova a realizat o creștere economică semnificativă și o creștere substanțială a veniturilor bugetare, iar cetățenii au beneficiat de majorarea salariilor, pensiilor, indemnizațiilor și ajutoarelor sociale. Solicităm în continuare Guvernului să ia măsuri pentru creșterea bunăstării cetățenilor, pentru creșterea veniturilor acestora.
  3. Vom contribui și pe mai departe la programele de modernizare a Moldovei lansate sau anunțate în ultimul an de zile – în special Programul Drumuri Bune pentru Moldova, Programul Prima Casă, Serviciul de Urgență 112, Programul de Renovare a Școlilor și Grădinițelor, Programul Apă Bună pentru Moldova, Programul Tichete de Masă, Ghișeul Unic și construcția Arenei Chișinău. Aceste programe produc deja rezultate concrete, schimbând în bine viețile cetățenilor moldoveni, respectiv au potențialul de a face acest lucru la finalizare.
  4. Vom ajuta guvernarea PDM în menținerea priorităților sectoriale asumate – educație, infrastructură și justiție – solicitând în același timp concentrarea de resurse suplimentare pentru a răspunde și mai bine acestor priorități.
  5. Vom depune în continuare efort pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană și pentru menținerea modelului occidental de dezvoltare a Suntem siguri că această abordare constituie cea mai bună soluție pentru asigurarea bunăstării moldovenilor. Îndemnăm clasa politică să avanseze ferm în implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană și să fixeze ireversibilitatea procesului de modernizare a Republicii Moldova.
  6. Vom fi alături de conducerea partidului în procesul de selectare a candidaților pentru alegerile din 24 februarie 2019. Avem convingerea că PDM va înainta cei mai buni candidați, care vor concura cu succes atât în circumscripțiile uninominale, cât și pe lista de partid.
  7. Vom comunica oamenilor, prin toate mijloacele posibile, faptele guvernării PDM. Vom face acest lucru cu încrederea că partidul nostru și-a făcut datoria la guvernare și având convingerea că promisiunile îndeplinite sunt cea mai bună garanție a seriozității programului pe care-l pregătim pentru următorii patru ani.

Amintim că în timpul manifestației a avut loc un protest, care s-a încheiat cu altercații. Un bărbat îmbrăcat în civil i-a smuls cu forța pancarta protestatarului care contramanifesta în Piața Marii Adunări Naționale. Protestatarul a încercat să opună rezistență, însă n-a reușit să-și păstreze pancarta. Pe pancartă scria „PDM – partid mafiot de tâlhari, mincinoși, criminali care distruge țara, familii, poporul. Jos mafia PDM!”

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!