Unioniștii au organizat astăzi, în capitală, un marș automobilistc cu ocazia Centenarului de la Unirea din 1918. Mașinile au mers prin toate sectoarele Chișinăului cu câte două drapele tricolor agățate degeamurile laterale. Organizatorii spun că evenimentul are drept scop promovarea unirii Republicii Moldova cu România.

„Obiectivul acestuia este să transmitem mesajul unionist în toate sectoarele capitalei și să prevestească venirea Zilei Naționale a României de 1 decembrie. Este un marș inedit pentru că până acum acțiunile noastre erau concentrate în centrul Chișinăului”, a spus președintele ODIP, Vlad Bilețchi.

Inițial, locul de pornire a marșului a fost anunțată Piața Marii Adunări Naționale, însă unioniștii au fost nevoiți să înceapă evenimentul din altă locație. Din această cauză, spune Vlad Bilețchi, numărul de participanți la marș a fost mult mai mic decât s-a planificat inițial.

La eveniment au participat peste 25 de automobile.

Marșul automobilistic s-a încheiat cu transmiterea unei replici a „Flăcării Unirii”  Muzeului de Istorie a Moldovei.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!