Un pod de 20 de miliarde de dolari care leagă Hong Kong-ul și Macao de orașul chinez Zhuhai din China este prevăzut să se deschidă în această săptămână, marcând încheierea lucrărilor la cel mai lung pod maritim edificat vreodată, la nouă ani după începerea construcției, transmite CNN.

Președintele chinez, Xi Jinping, este așteptat să participe ceremonie de deschidere de la Zhuhai marți.

Podul de 55 kilometri ar fi trebuit să fie construit până în 2016, dar din cauza întârzierilor repetate acest lucru a fost posibil abia în acest an.

Această construcție gigant – care a avut nevoie de 9 ani pentru a fi finalizată – are o lungime de 55 de kilometri și cuprinde șase benzi, patru tuneluri și patru insule artificiale.

Pentru construcția acestuia, neoficial, s-au cheltuit 20 de miliarde de dolari și este rezultatul unei colaborări internaționale. A fost construit cu 400.000 de tone de oțel.

„Au fost implicați experți din Marea Britanie, SUA, Elveția, Japonia și Olanda. În total, sunt oameni din 14 țări.” – a declarat la începutul anului Gao Xinglin, șeful echipei de construcție a podului.

Podul va reduce timpul necesar traversării între China, Macao și Hong Kong, de la 3 ore la 30 de minute, însă proiectul a fost criticat din cauza cheltuielilor foarte mari și a riscului de producere a accidentelor.

Podul s-a confruntat, de asemenea, cu critici publice privind standardele de siguranță. Șapte muncitori au murit la construirea acestuia , iar alți 275 au fost răniți.

Foto: twitter/ CGTN

Foto: twitter/ People’s Daily

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!