economie

/VIDEO/ Va trece ori nu Moldova anul acesta la ora de iarnă?! Ce spune Ministerul Economiei

22 octombrie 2018, ora 13:12
Distribuie:

Subiectul rămâne sub semnul întrebării în Europa, după ce Parlamentul European a adoptat, la începutul acestui an, o Rezoluție prin care solicită Comisiei Europene reevaluarea Directivei 2000/84/CE cu privire la schimbarea sezonieră a orei. Motivul este că aceste schimbări ale orei ar afecta negativ sănătatea omenilor.

Astfel, potrivit reprezentanților Ministerului Economiei și Ifrastructurii (MEI), autoritățile din Republica Moldova vor adopta o hotărâre în acest sens, după ce va fi luată o decizie la nivel europen.

„Ora de iarnă este caracteristică pentru Republica Moldova. Astfel, anul acesta vom trece la ora de iarnă. La primăvară se va decide în funcție de hotărârea Comisiei Europene”, a declarat pentru TV8 purtătoarea de cuvânt a MEI, Carolina Sturza.

De menționat că trecerea la ora de iarnă se face în ultima săptămână a lunii octombrie. Astfel, anul acesta vom schimba ora în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe data de 28 octombrie.

 

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram