Directoarea liceului „Lucian Blaga” din Chișinău, Valentina Olaru, va fi sancționată, după ce un grup de elevi a participat la o conferință de presă, organizată de „Amnesty International Moldova”. 

Conferința a avut loc pe 18 octombrie. Ulterior, potrivit șefei Direcției generale educație, tineret și sport (DGETS), Rodica Guțu, un părinte a sunat și s-a plâns că elevii au fost scoși din instituție în timpul orelor, fără permisiune.

Potrivit Rodicăi Guțu, în nota explicativă a directoarei referitoare la aceste subiect, managera liceului pasează responsabilitatea pe directorul adjunct pe educație.

Șefa DGETS spune că azi, comisia juridică a direcției va examina cazul și va sancționa disciplinar directoarea liceului.

De menționat că, la conferința organizată de „Amnesty International Moldova” a fost abordat subiectul expulzării celor șapte cetățeni turci de pe teritoriul Republicii Moldova. În cadrul acesteia, mai multe ONG-uri din Moldova au cerut autorităților să solicite de la președintele Turciei întoarcerea în Republica Moldova a tuturor cetățenilor turci, scoși ilegal din țara noastră, și prevenirea a astfel de situații pe viitor.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!