Oile au înlocuit traficul obişnuit din Madrid, duminică, după ce ciobanii au mânat sute de animale prin capitala Spaniei făcând astfel uz de dreptul lor de a folosi vechile rute, transmite Agerpres.

Începând din 1994, oierii mână anual animalele prin centrul oraşului urmând un traseu ce străbătea odată ţinutul rural, nedezvoltat, către zonele de păşunat pe timp de iarnă din sudul Spaniei.

Ciobanii achită o taxă simbolică în baza unui acord încheiat în anul 1418 cu consiliul local care a stabilit o taxă de 50 maravedis – monede medievale de cupru – pentru fiecare o mie de oi care străbat piaţa Puerta del Sol şi bulevardul Gran Via.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!