Încă un caz de rujeolă a fost depistat la Soroca. De această dată este vorba despre o fetiță de 6 ani, din satul Racovăț.

Virusul a fost confirmat pe data de 18 octombrie.

Potrivit doctoriței Laura Țurcanu, specialistă în epidemiologie la Agenția Națională pentru Sănătate Publică, citată de presa locală, copila a primit anterior o doză de vaccin. Totuși, informația nu este exactă, aceasta fiind verificată de specialiști.

Nu se știe de unde fetița a contactat virusul. Mama ei, care se află periodic în Italia, a fost, de asemenea, supusă verificărilor medicilor.

Fetița frecventa grădinița, dar a fost spitalizată și izolată de urgență. Ceilalți copii din grupă au fost verificați și s-a stabilit că aceștia sunt vaccinați, menționează sursa citată.

Amintim că, un alt caz de rujeolă a fost confirmat recentla Soroca, la o adolescentă de 15 ani, care este originară din Otaci și care nu era vaccinată anterior.

Acum o săptămână, Ministerul Sănătății a constatat o scădere a numărului de îmbolnăviri cu rujeolă și a schimbat atenționarea de Cod portocaliu în Cod galben.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!