/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

UPDATE. Procurorul General oferă detalii despre dosarele în care se fac percheziții la Curtea de Apel și Judecătoria sec. Centru

missing
23 octombrie 2018, ora 15:29

UPDATE. 15:23 Procurorul General Eduard Harunjen a declarat că perchezițiile au loc în cadrul mai multor dosare penale care au fost pornite de procurorul General în perioada lunilor august-octombrie 2018 și vizează mai multe episoade de corupere.

„Cauzele penale împotriva magistraților pe infracțiune de corupție pot fi pornite de Procurorul General fără acordul CSM. Acordul CSM-ul de astăzi a vizat doar câteva acțiuni de urmărire penală care pot fi exercitate față de judecători și anume percheziția, aducerea silită și reținerea sau arestarea”, a declarat Procurorul.

Acesta a mai menționat că sunt vizați și angajați din cadrul instanțelor de judecată precum și reprezentanți ai altor profesii juridice care au participat în procese penale vizate.

„Procurorii au descins și la Curtea de Apel și la Judecătoria Chișinău într-un dosar de corupție, care este investigat de ceva timp. Sunt vizați mai mulți judecători. Cu mai multe detalii voi reveni în curând, după ce vom avea informații cu rezultatele perchezițiilor”, a declarat Anastasia Mihalceanu.

Știrea se actualizează…

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram