În aceste clipe se fac percheziții la Curtea de Apel și Judecătoria sec. Centru din Chișinău. Într-un dosar de corupție sunt vizați mai mulți judecători. Informația a fost confirmată pentru TV8 de ofițera de presă a Procuraturii Anticorupție, Anastasia Mihalceanu.

UPDATE. 15:23 Procurorul General Eduard Harunjen a declarat că perchezițiile au loc în cadrul mai multor dosare penale care au fost pornite de procurorul General în perioada lunilor august-octombrie 2018 și vizează mai multe episoade de corupere.

„Cauzele penale împotriva magistraților pe infracțiune de corupție pot fi pornite de Procurorul General fără acordul CSM. Acordul CSM-ul de astăzi a vizat doar câteva acțiuni de urmărire penală care pot fi exercitate față de judecători și anume percheziția, aducerea silită și reținerea sau arestarea”, a declarat Procurorul.

Acesta a mai menționat că sunt vizați și angajați din cadrul instanțelor de judecată precum și reprezentanți ai altor profesii juridice care au participat în procese penale vizate.

„Procurorii au descins și la Curtea de Apel și la Judecătoria Chișinău într-un dosar de corupție, care este investigat de ceva timp. Sunt vizați mai mulți judecători. Cu mai multe detalii voi reveni în curând, după ce vom avea informații cu rezultatele perchezițiilor”, a declarat Anastasia Mihalceanu.

Știrea se actualizează…

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!