/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Cum comentează Filip și Gaburici cazul reținerii navei înregistrate în Molodva, care trasporta peste o tonă de cocaină

missing
24 octombrie 2018, ora 17:18

„Nu e primul caz când avem probleme cu navele care merg sub drapelul Republicii Moldova. Trebuie să revenim la Regulamentul de înregistrare a navelor, să știm cine obține acest drept”, a spus Filip în debutul ședinței de Guvern.

Potrivit ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, proprietarul navei este un cetățean al Georgiei. Anterior, nava a circulat sub pavilionul Ciprului.

Nava a fost înregistrată conform Regulamentului existent, cu avizul Ministerului de Externe și nu existau suspiciuni. Moldova nu are nicio atribuție la astfel de acțiuni de trafic ilegal”, a spus Gaburici.

Amintim că, autoritățile spaniole au depistat 1,4 tone de cocaină, într-o navă maritimă, aflată sub pavilionul Republicii Moldova.

Vezi și:

Nava înregistrată în Moldova, prinsă în Spania cu peste o tonă de cocaină la bord, ar putea fi exclusă din Registrul Navelor

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram