/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

DEMISII la Calea Ferată, după protestul de la Sipoteni! Doi șefi și-au pierdut funcțiile

missing
24 octombrie 2018, ora 15:47

Doi directori de la „Calea Ferată a Moldovei” (CFM) au fost demiși după ce, acum două zile, mai mulți localnici din satul Sipoteni, raionul Călărași, au blocat circulația trenului de pe cursa Ungheni – Chișinău, fiind nemulțumiți de numărul redus al locurilor în această garnitură.

Serviciul Secritate Internă al CFM a deschis o anchetă pe acest caz. Astfel, au fost destituit din funcția de conducere șeful Depoului de Locomotive din Chișinău și șeful Serviciului gospodărie a locomotivelor.

„Pentru a evita repetarea unor astfel de incidente, dar și pentru a asigura circulația călătorilor în condiții decente, conducerea CFM a dispus ca, în zilele de luni și vineri, atunci când traficul de călători este majorat, să circule două secții pe cursa Ungheni – Chișinău. Î.S. „Calea Ferată din Moldova” dă asigurări că responsabilii din cadrul întreprinderii vor continua monitorizarea fluxului de călători, astfel ca, în caz de necesitate, garnitura să fie suplinită cu vagoane și în celelalte zile ale săptămânii”, se menționează într-un comunicat al CFM.

Trenul de pe cursa Ungheni – Chișinău circulă zilnic, cu pornire la ora 03:51 din stația Ungheni, iar la Sipoteni acesta ajunge la ora 05:15, în capitală staționând la ora 06:59. Costul unei călătorii pentru întreg traseul este de 24 de lei, iar din st. Sipoteni și până la Chișinău prețul unui bilet este de 14 lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram