„O palmă peste față, la un moment dat, te poate trezi. E ca și în cazul celor care leșină, îi stropești cu apă, le dai o palmă și s-ar putea să-și revină”, povestește jurnalistul și prezentatorul Bogdan Dascăl, despre o perioadă mai grea din viața sa, când, spune el, avea patima alcoolului și a țigărilor.

Are deja șase ani de când a ieșit învingător în lupta cu băutura și fumatul și, spune el, viața lui s-a schimbat total, a început să o privească cu alți ochi și să prețuiască fiecare clipă trăită.

„Marea problemă e conștientizarea. În cazul meu asta a funcționat: conștientizarea simplului fapt că asta mă omoră și mă fură de la copiii mei. Nimic mai sfânt ca ei și părinții nu există pe fața Pământului”, a povestit Bogdan Dascăl, în cadrul emisiunii „Iubește viața” cu Tatiana Granciuc, de la TV8.

Persoana care i-a fost alături și nu l-a lăsat singur să lupte cu patima băuturii, care, spune Bogdan, este o boală, e soția sa, Larisa: „Fără ea cred că n-aș fi reușit. Era mai mult decât complicat, mai mult decât greu să faci acest lucru. Ea a acceptat să treacă prin toate etapele acestea. Sunt multe care abandonează lupta”.

„Eram într-un stadiu destul de înaintat, în clipa în care-ți permiteai să bei și singur. Atunci când nu te poți opri la prima sticlă, atunci ai o problemă. Abordarea alcoolismului trebuie să fie ca și abordarea diabetului: din start trebuie să înțelegem că este o boală, iar în țara asta acest lucru nu este catalogat ca o boală”.

„Eu am fost bolnav de alcoolism cu bere. Ajungeam să beau și 20 de sticle pe zi. A fost o perioadă nefastă în viața mea. Nu eram agresiv, dar, ți se șterge… Se întâmplă un moment cu tine că creierul tău începe a nu mai înregistra informația”.

Urmăriți mai jos, în întregime, emisiunea „Iubește Viața” cu Tatiana Granciuc, invitat, Bogdan Dascăl.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!