/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

De la începutul anului, transferurile de peste hotare au atins aproape un miliard de dolari

27 octombrie 2018, ora 15:24

În luna septembrie 2018, prin intermediul băncilor licențiate au fost transferate din străinătate în favoarea persoanelor fizice mijloace bănești în valoare netă de 97 de milioane de dolari, în scădere cu 11 la sută comparativ cu septembrie 2017. BNM anunță că transferurile în favoarea persoanelor fizice provin din următoarele trei zone – din UE – o pondere de 42 la sută, din CSI – o pondere de 26 la sută și din restul lumii – o pondere de 30 la sută.

În distribuția pe state a provenienței transferurilor sunt de remarcat transferurile din Rusia cu o pondere de 24 la sută din total, în scădere cu 9 puncte procentuale comparativ cu septembrie 2017. De asemenea, de menționat transferurile din Israel – 16 la sută, din Italia – 12%, SUA – 8%, Germania – 7 la sută (7.17 mil. USD), Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord – 5 la sută.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram