Un copil de șapte ani, din orașul Drochia, a fost atacat de o haită de câini maidanezi. Mama copilului spune că erau vreo șase sau șapte câini și că aceștia i-au provocat răni grave. Mai mult, minorul s-a ales și cu o sperietură serioasă. 

Cazul a avut loc vineri, 26 octombrie, în ograda Școlii nr. 1, potrivit mamei băiatului.

„Până acum nu-mi pot reveni, uitându-mă la rănile copilului meu, dar nu vreau să mai spun starea lui psihologică din acel moment și până acum, ce e în sufletelul lui. Au fost șase-șapte câini care l-au înconjurat și l-au doborât de trei ori la pământ. El era singurel, ceva timp a strigat și nimeni nu l-a auzit. Ambele picioare sunt rănite. Sus era îmbrăcat în scurtă de iarnă și nu a pățit nimic, slava Domnului, dar fotografiile vorbesc de la sine… Din ceea ce am tras noi nu vreau să se repete cuiva și problema să nu treacă pe deasupra”, a spus mama copilului mușcat de câinii vagabonzi. Mărturiile ei au fost postate într-un grup pe rețelele de socializare.

De atunci, copilul a fost vaccinat de două ori și merge zilnic la pansamente.

Ce ține de câini, potrivit primăriței orașului Drochia, Nina Cereteu, aceștia au fost izolați și vor fi monitorizați timp de zece zile: „Conform indicațiilor Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) ei trebuie monitorizați, ulterior, vom vedea care este evoluția lor”.

Foto: Nina Cereteu; Sursa: primariadrochia.md

Primărița susține că în oraș sunt instalate voliere pentru prinderea câinilor maidanezi, care ulterior sunt duși la un

medic veterinar, cu care Primăria are contract, și animalele sunt sterilizate: „Lângă voliere este indicat numărul de telefon al medicului veterinar, ca atunci când este un câune sau doi, să vină să-i ia, însă, problema este că tot locuitorii orașului eliberează acești câini”, spune Nina Cereteu.

„Nu vă pot spune cifra aproximativă a câinilor maidanezi care sunt acuma în oraș. În perioada caldă a anului aceștia s-au înmulțit”, a menționat primărița. Funcționara spune că Primăria a încheiat contractul cu medicul veterinat acum un an și, de atunci, au fost sterilizați circa 30 de câini.

Ofițera de presă a Inspectoratului de Poliție din Drochia, Lilia Harea, a declarat pentru TV8 că Poliția s-a autosesizat în urma imaginilor apărute pe rețelele de socializare și colaborează pe marginea acestui caz cu autoritățile locale și conducerea școlii unde s-a produs incidentul.

Foto: Facebook.com

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!